فردای اقتصاد:جزییات طرح دوفوریتی مجلس برای مقابله با اقدام ضدایرانی پارلمان اروپا در تروریست خواندن سپاه پاسداران اعلام شد. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گو با«فردای اقتصاد»، با اشاره یه اینکه در مورد طرح در مجلس که چند طرح پیشنهاد شده بود و نمایندگان این اختیار را دارند که هر کدام طرحی را ثبت کنند و این در روند بررسی ها قرار بگیرد، گفت: یکی از کارویژه های کمیسیون این است که طرح هایی که موضوعات مشترکی دارد به سمت ادغام پیش ببرد و به یک طرح مشترک برسد. جلساتی برگزار شد و در این جلسات افراد صاحب طرح آمدند و به یک طرح اولیه رسیدیم که امروز اعلام وصول شد. مهمترین ویژگی طرح این است که بازدارندگی دارد تا طرف مقابل بداند که اگر حرکتی به سمت اجرایی کردن تصمیم میکند، حتما واکنش ایران قاطع و اثربخش خواهد بود.
به گفته وی، تهیه طرح دو فوریتی تنها اقدام مجلس نبود بلکه اقدام اساسی در جلسه غیرعلنی امروز صبح مجلس بود که با حضور فرمانده کل سپاه پاسداران و وزیر امور خارجه این موضوع ارزیابی شد.موضعگیری رئیس مجلس به نمایندگی از مجموع نمایندگان هم جزء موضع گیری های موثر بود که امروز به ثبت و اعلام وصول یک طرح قانونی و آغاز روند تقنینی در مجلس منجر شد.
عمویی افزود: این طرح در مسیر رسیدگی هم قابلیت تغییر و اضافه شدن دیدگاه های نمایندگان را دارد. در سه ماده این طرح، اولا دولت مکلف شده که درواکنش به هر اقدامی از جانب اتحادیه اروپا و یا کشورهای اروپایی که نهادهای قانونی ما را در فهرست اتهام تروریست قرار بدهند، اقدام متقابل و متناسب بکند و بخش هایی از نهادهای نظامی آنها را در فهرست تروریست قرار بدهد و همین طور اگر افراد یا اشخاص یا نهادهایی از ایران در فهرست تحریم قرار بگیرند فهرست تحریم با فهرست تروریسم متفاوت است.
به گفته وی دولت ایران مکلف است که متقابلا همین اقدام را مجددا انجام دهد و در عین حال بحث دیگر، بررسی یک سازوکار برای جمع آوری و پردازش و رسیدگی به اقدامات مخالف حقوق بینالملل از جمله اشغال و کشتار و سرکوب در کشورهای اروپایی و وابسته به کشورهای اروپایی است و برای اینها سازوکاری طراحی شود که این اطلاعات دریافت شود و مورد پردازش قرار بگیرد و در مجامع بین المللی پیگیری شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس اظهار داشت: اقداماتی که تا کنون نمایندگان مجلس از موضع گیری یا آغاز روند قانونگذاری طی کردند، اثربخش بوده و طرف های اروپایی نسبت به عواقب منفی که هر تصمیم گیری می تواند داشته باشد هوشیار شدند و از این جهت اقدامات آنها بدون واکنش نخواهد بود و به عواقب منفی که هر تصمیم گیری آنها می تواند داشته باشد پی بردند.
عمویی تاکید کرد: اقدامات آنها بدون واکنش نخواهد بود و اقدامات ما قاطع و اثربخش است و این اثربخشی را می توانیم ببینیم که شاهد تزلزل در طرف های اروپایی هست. بهگفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اولا اقدامی که پارلمان اروپا کرده ضمن اینکه مداخله در امور داخلی ما است حقوق بین الملل را نقض می کند و علاوه بر اینکه نهادهای حاکمیتی ما را مورد هتک حرمت قرار می دهد، ابعاد دیگری دارد و قطعنامه مفصل است که ورود به جزئیات کرده است.
وی تصریح کرد: در مباحث داخلی ایران هم در مقدمه و هم در 32 بند اجرایی که آورده و برای مثال در بند 10 آن خواستار این شده که شورای اروپا تحریمهایی را علیه مقامات کشورمان از جمله مقامات منتخب مثل نمایندگان مجلس و رئیسجمهور و همینطور شخص مقام معظم رهبری اعمال کند .
عمویی گفت: همچنین در ماده 11 خواستار این شده که شورای اروپا، سپاه پاسداران و نهادهای وابسته به آن مثل بسیج مستضعفین را در فهرست سازمان تروریستی قرار بدهد و این از جهت متفاوتی مهم است و بخشی نیز تعرض به حقوق مردم است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: افراد منتخب مردم جایگاه روشنی دارند و سپاه پاسداران هم علیرغم اینکه جزئی از قانون اساسی ما است ولی سپاه و بسیج مستضعفین بخش زیادی از بدنه مردمی را پوشش می دهند و به همین جهت یک اقدام ضد مردمی در پارلمان اروپا صورت گرفته است. البته مصوبات پارلمان اروپا الزام آور و حقوقی نیست و بدون نظر شورای اروپا تصمیم گیری در حوزه های حساس امنیتی در این اتحادیه صورت نمی گیرد ولی ما به جهت دفاع از حقوق ملت و به جهت دفاع از منافع ملی به اصل ماجرا ورود و اقدامات مختلفی را طراحی کردیم؛ از جمله اینکه امروز یک بیانیه با امضای اکثریت مجلس قرائت شد که هشدار لازم را به شورای اروپا دادیم که این قطعنامه غیر الزام آور را ابرام و یا اجرا نکند و در عین حال اشکالات حقوقی تصمیم آنها را روشن کردیم.
تبادل نظر